3 kihagyhatatlan mese

3 kihagyhatatlan mese

kishableány
kis hableány

Ha mesére gondolsz, akkor biztos, hogy a Disney jut eszedbe. Szinte egybeforrt ma már a mese és a Disney szó. Neked mik a kedvenceid? És a gyerekeknek? A felsorolás végtelen.

Nézzük most a három kihagyhatatlan Disney mesét, amit együtt nézhetsz a gyermekkel, újra és újra.

1.Kis hableány

A Disney Hercegnők sorából kiemelkedik Ariel, aki nem csupán szép és bátor, de megtestesíti azt, hogy a megírt sorsukba bele nem törődő fiatal lányok képesek megtenni bármit. Bármit, a szerelemért, bármit az álmaikért.

Ezért ez a mese évente kötelező a felnőttek számára is, hiszen nem árt az emlékeztető, a korlátok azért vannak, hogy átugorjunk felettük, vagy alattuk. A lényeg, hogy az álmokat érdemes megvalósítani. És nem csak a mesében lesz jó vége!

A gyermek pedig szeretni fogja, mert a zenéje és mellékszereplői is mesések. A beszélő, sőt énekelő rák, a kedves jó barát halacska.

A mese örökzöld, kihagyhatatlan Disney alkotás.

2.Aladdin

Aladdin annyira népszerű, hogy már film is készült belőle, Will Smith főszereplésével. Persze, nem Ő Aladdin, Ő a dzsin! A varázsoló, éneklő, barátságos dzsini.

Aladdin meséje

Aladdin egy árva fiú, aki lop, mert éhezik. Kedves és jószívű, megosztja a lopott ételt, ha nála is szegényebbet lát. És a mese gonosz hősének éppen egy ilyen legényre van szüksége. Aki ügyes, de a szíve jó.

Aladdin nem modern hős, aki verekedni és ölni tud. Ő fut, kicsit csal, és lop. Már az előzetesből is kiderül, hogy azok is kedvelik őt, akiknek a házán átszalad menekülés közben. Mert Aladdin helyes, megnyerő és olyan, mint mindenki más, csak próbál élni adott keretek között.

És van neki egy igaz barátja, egy ügyes, tolvaj majmocska. Abu nem túl okos, de lopni, azt tud. Néha bajba sodor, néha segít. de az biztos, hogy Aladinnal számíthatnak egymásra. Amikor kiegészül a csapat a vidám Dzsinnel és a repülő szőnyeggel… akkor a gyermek szórakozása garantált. Sőt, a felnőtté is.

Érdemes megnézni a mesét, aztán a filmet, és megbeszélni, hogy hány különbséget találtatok bennük!

3. Vaiana – Moana

Magyarországon Vaiana néven elhíresült fiatal lány nem klasszikus Disney hercegnő, bár Ő a törzsfőnök lánya. Olyan ő, mintha legkisebb királyfi lenne, aki elindul, hogy megtörje az átkot, ami a világot sújtja.

Ehhez nem kell mást tennie, mint megkeresni egy 1000 éve száműzött és elátkozott félistent, Maui-t. Rá kell vennie őt, hogy tegye jóvá a bűnt, amit elkövetett, és ami miatt a gonosz felfalni készül az egész világot. Ám Maui arrogáns, önző és közben nagyon magányos.

Vaiana-nak nem csupán a saját félelmeivel, de egy fél isten problémáival is meg kell küzdenie.

A mesében tulajdonképpen a vitákon és dalokon keresztül megismerhetjük Hawaii születését, és a bennszülöttek őseiről vallott történeteit.

Nagyon erős a történet, ezért a felnőttek sem fognak unatkozni, ám a gyönyörű színek, a bolond szárnyas, és a két főhős közti párbeszédek a gyermek számára is végtelenül szórakoztatóak lesznek.

Kötelező megnézni!